På charterferie om vinteren – Sådan beskytter I jeres børn mod solen!

For at nyde sol og varme om vinteren må vi rejse til lande, hvor strålerne er lidt stærkere end i Danmark. Børns hud er tyndere og har mindre pigment i forhold til voksne, og derfor bliver de hurtigere forbrændt af solen. I dag fremhæver vi hvilke ting, man skal være ekstra opmærksom på, for at beskytte børnenes følsomme hud

Risikoen for at blive solskoldet er større sydpå, specielt hvis I rejser til varme lande, når det er vinter i Danmark, hvor vi ikke har haft stærk sol i lang tid. Børn får næsten aldrig hudkræft, men hvis børn ofte bliver solskoldede, øges risikoen for, at de får hudkræft senere i livet.

Værd at vide på solferien

  1. Brug først og fremmest tøj og solhat som solbeskyttelse.
  2. Ophold jer så meget i skyggen som muligt, og undgå solen helt mellem klokken 11–15.
  3. Brug solcreme med en solfaktor på mindst 30+ til de dele af kroppen, som ikke er dækket af tøj.
  4. Brug UV-beskyttende tøj
  5. Brug solbriller, som sidder godt
  6. Husk også badesko til de små fødder

bloggen_trendsmall_780X500_badkläder.jpg1. UV-tøj 2. Solbriller 3. Badesko

Skyerne beskytter ikke mod strålerne!
Det er tidspunktet på dagen, som afgør, hvor kraftige solens stråler er. Strålerne er eksempelvis stærkere klokken 13 på en overskyet dag, end klokken 16 på en solrig dag. Skyerne lukker nemlig kun omkring halvdelen af solstrålerne igennem – tænk derfor på, at I også kan få for meget sol, selvom det er skyet.

Tøjvalg
Tætvævet stof og tøj i mørke farver beskytter bedst mod UV-lyset. Vælg derfor en langærmet T-shirt og bukser med lange ben. Hvis I er usikre på, hvor godt jeres tøj beskytter, kan I faktisk bare holde det op mod lyset og tjekke det. Jo mere lys man kan se gennem tøjet, desto dårligere beskyttelse giver det. Hvis I er på stranden eller ude og bade, findes der særligt solbeskyttende tøj med højere solfaktor. Du kan også beskytte børnenes hoved og ansigt med en solhat eller kasket, som skærmer godt.

Øjne og fødder
Det er vigtigt at beskytte hud, ansigt og hoved, men man bør heller ikke glemme fødderne og øjnene. Solbriller er perfekt til det og beskytter øjnene mod UV-stråler. Det samme gælder badesko til fødderne. De beskytter både mod skarpe sten og giver god solbeskyttelse 👍

Hvis børnene alligevel bliver solskoldede
Skulle det ske, at jeres små bliver skoldede af solen, så huden bliver rød og øm, så bør I undgå direkte sol i et par dage og lade huden hele. Det gælder også ved soleksem. Hvis huden begynder at svide, kan I afkøle den ved at hælde koldt vand på et håndklæde og forsigtigt duppe det på huden. I kan også påføre kølende eller fugtgivende creme til at dulme børnenes hud.

Sol og strand er skønt, så længe man ikke bliver skoldet – så vær forsigtige! ❤

 

 

Kilder
https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/boern/uv-badetoej/saadan-beskytter-uv-toej-mod-solen

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/kraeft/sygdomme/boern-og-unge-og-kraeft/raad-om-boern-og-sol/