Rouladens dag – Kageidéer!

I dag er det intet mindre end Rouladens dag! Woho 😍 Disse roulader kan laves med masser af forskellige smagskombinationer og størrelser, og som med så meget andet, er det kun fantasien der sætter grænser. Vi har her to lækre opskrifter, som forhåbentligt kan inspirere jer til at bage noget lækkert til weekenden.

 

Roulade med havregrynskugle-smag

BeFunky Collage.jpg

Denne roulade bliver garanteret din nye yndlingskage – og pas på, for den er yderst vanedannende!
Rouladen er egentlig ikke sværere at lave end klassiske havregrynskugler, så det er en oplagt mulighed for at tage børnene med i køkkenet.
Bunden er lavet af en ganske almindelig havregrynskugleblanding og fyldet er med kokos- og vaniljesmag, der passer perfekt sammen! Kagen kan også laves glutenfri, hvis der bruges glutenfrie havregryn.

Chokoladeblanding/Bund:
200 g smør ved stuetemperatur
2 dl sukker
1 dl kakaopulver
8 dl havregryn
0,5 dl stærk kaffe eller espresso

Vanilje og kokosblanding/Fyld:
150 g smør ved stuetemperatur
2 dl sukker
5 dl havregryn
1 spsk. vaniljesukker
2 dl kokosmel
0,5 dl mælk

Pynt:
Perlesukker eller kokosmel til pynt

  • Brug to separate skåle, én til chokoladeblandingen og én til vanilje- og kokosblandingen.
  • Bland smør og sukker til både bund og fyld, i hver sin skål.
  • Tilsæt resten af ingredienserne i skålene og ælt de to blandinger hver for sig, til der ikke er flere klumper tilbage.
  • Rul chokoladeblandingen ud mellem to stykker bagepapir til en firkant på ca. 30 x 30 cm. 
  • Rul derefter vanilje- og kokosblandingen ud på samme måde, men lad den være 1-2 cm kortere på den ene led.
  • Placer nu den udrullede vanilje- og kokosblanding oven på chokoladeblandingen, med det kortere stykke væk fra dig selv. Rul nu begge blandingerne til en roulade. Brug gerne bagepapiret, så den bliver rullet hårdt sammen, men ikke mast.
  • Efter kagen er rullet sammen, kan den rulles i perlesukker eller kokosmel, for at give den en flot overflade.
  • Læg rouladen i køleskab i mindst 1-2 timer inden servering.

Prinsesseroulade

trends-2_mall_i-bloggen_ prinsessrulltårta 700X600.jpeg 

En prinsessekage er en lækker kombination af marcipan, flødeskum og lækkert fyld. Det kan jo aldrig gå helt galt med marcipan, så derfor tænkte vi at kombinere den klassiske, svenske prinsessekage med en roulade = Prinsesseroulade! Vælger man at bruge færdig marcipan, er denne roulade superenkel at lave, bare sørg for at være forsigtig, når den rulles sammen. Server den med friskpisket flødeskum, friske hindbær og pynt med flormelis inden servering. Mums!

Kage:
3 æg
1 ½ dl sukker
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver

Fyld:
2 dl piskefløde
½ tsk. vaniljepulver
1 spsk. flormelis
1 ½ dl hindbærsyltetøj

1 lyserødt marcipanlåg (á ca. 200 g)
1 spsk. flormelis
125 g friske hindbær

  • Forvarm ovnen til 250°C.
  • Pisk æg og sukker sammen til det er en luftig masse.
  • Bland mel og bagepulver, og bland det forsigtigt med æg- og sukkerblandingen.
  • Hæld kagedejen ud på en bradepande med bagepapir og bag i ovnen i ca. 5 min. Lad kagen køle helt af inden du fortsætter.
  • Vend kagen forsigtigt på et sukkerstrøget bagepapir og tag forsigtigt det øverste lag bagepapir af. 
  • Bland vaniljepulver og flormelis med fløden og pisk i flødeskum.
  • Spred hindbærsyltetøjet og halvdelen af flødeskummet ud på kagebunden.
  • Rul kagen sammen fra den ene langside. Rul rouladen ind i marcipanen og skær overskydende marcipan og kantskiverne af for en flot finish.
  • Drys flormelis over kagen lige inden servering, og server med resten af flødeskummet og friske hindbær.

 

Har du en lille mesterbager derhjemme, som også vil være med, når der bages kager i køkkenet?
Med JaBaDaBaDos roulade kan alle i familien blive mesterbagere. Rul ind på hjemmesiden og udvid sortimentet af legetøjsmad i legekøkkenet med denne fine kage – ellers er det bare at guffe løs! 😉

Vi håber, at I får en fantastisk uge, og at det smager superlækkert. Kram ❤

Kilder
Fredriks Fika, tidningenhembakat.se
ica.se