5 tips til hvordan forældre kan spare tid!

Som småbørnsforældre kan tid være en mangelvare. Der er meget, som skal nås, og det skulle helst være gjort i går. For at gøre den stressende hverdag lidt lettere, vil vi her komme med fem tips til, hvordan du kan spare tid.

Man var i gang med at sætte en vask over, men så ringede telefonen, og så begyndte den lille at skrige, og så blev det tid til at lave frokost. Tøjet ligger stadig i vaskemaskinen. Beskidt. ”Jeg venter til i morgen”, tænker man, selvom det egentlig skulle være gjort i går, og i morgen er der jo både svømning med storebror og forældremøde kl. 18.15, og så skal der også handles… Ja, det kan til tider være et hårdt job, at være forældre.


” Some call it multi-tasking, I call it doing something else while I try to remember what I was doing in the first place”

1. Mad til hele ugen
Handl en gang om ugen. Lav på forhånd en madplan og skriv alt, hvad I behøver ned på en liste. På denne måde slipper du for at handle hele tiden (og aldrig i den berygtede ”ulvetime”), og du vil både spare tid og penge. Når du laver din madplan kan et andet godt tip være, at lave mad til to dage. På den måde kan du lave dobbelt så meget mad på den samme tid! Samme trick kan gøre sig gældende, når det kommer til børnenes madpakker, da der findes masser af madpakker, som sagtens kan stå i køleskabet et par dage, så længe det ligger i en god madkasse! 😊 

 

2. Baby Brezza gør det nemt at lave mad til den lille
Man behøver ikke at gøre alting selv. Nogle gange kan det betale sig at overlade noget af ansvaret til andre, og Baby Brezza er ingen undtagelse! Baby Brezza formula Pro er en modermælkserstatnings- og vællingsmaskine, der mikser barnets mad i perfekt mængde, temperatur og konsistens – helt uden klumper og bobler! Vandet i tanken varmes til 37°C, når den er sat til, så maden altid serveres i den rette temperatur. Smart, hva’? 👏 

Så let er det:
Fyld vand i tanken og valgfrit pulver i beholderen
Vælg mellem 60ml, 120 ml, 180ml, 240ml, 300ml
Tryk på start 👉 Færdig!

 

3. Sorter vasketøjet fra start
Med små børn kan det let føles som om, at man arbejder på et vaskeri, og derfor kan det godt betale sig at strukturere vasketøjet som en professionel! 

- Vaskeposer
Læg alle strømperne i vaskeposer, inden du lægger dem i maskinen. På denne måde bliver alle sokker på ét sted, og du slipper for at sortere dem fra, når du lægger tøjet sammen.


- Vasketøjskurve
Brug gerne flere vasketøjskurve med forskelligt indhold. På denne måde kan I allerede fra begyndelsen sortere vasketøjet efter farve, og hvilken temperatur de skal vaskes på.


- Bøjler
Når tøjet er færdigt i vaskemaskinen kan det godt betale sig at hænge det direkte på bøjle og lade det tørre. På denne måde springer du et ”mellemled” over, da du bare kan tage bøjlerne og hænge det direkte i garderoben – hurtigt, let og enkelt! En bonus er, at tøjet bliver mindre krøllet (Win-Win)!

 

4. ”To do-listen”
Af og til kan det tage længere tid at få ting gjort, fordi man sidder og tænker på, at man skal gøre det, i stedet for bare at få det gjort! 😉 Det er let at blive stresset, og derfor kan det være godt at skrive ned, hvad der skal gøres, og i hvilken rækkefølge det skal foregå. Hvis du bruger et par minutter på at lave en liste, så vil du opdage, at du får lidt af stressen ud af kroppen, og så er det også lettere at uddelegere arbejdet til sin partner eller de større børn, hvis man har det! 👍


5. Involver børnene!
Man siger, at hvis noget skal gøres rigtigt, så må man gøre det selv, men ikke alt behøver at blive gjort til perfektion! Når du involverer børnene får I uundværlig kvalitetstid sammen, samtidigt med, at du slipper for at stresse over, om I nu tilbringer nok tid sammen – og det er jo to fluer med ét smæk! Start med at give dem opgaver, som du ved de kan klare, såsom at folde strømper sammen med dig, tage af bordet eller tørre af efter aftensmaden. Det vigtigste er, at de er med, og at I hjælpes ad som en familie.

Baby Brezza 2.png

 

En sidste ting, der er utroligt vigtig i en travl hverdag. Lær at sige nej. Spørg dig selv, hvad du vil bruge din tid og energi på? Det er nødvendigt at kunne sige nej engang i mellem, så man kan sige ja til sig selv. KRAM ❤

 

Kilde: Skirt! Magazine