5 gode grunde til at bære dit barn!

Der er mange råd, holdninger og argumenter for og imod at bære sit barn i en vikle. I dag vil vi svare på de mest almindelige spørgsmål og undersøge, hvad du rent faktisk kan få ud af at bære dit barn i en vikle!

 

babylonia_ibloggen2.jpg

 

Hud mod hud

En fødsel er en stor forandring for en lille baby. Tænk at dit barn skifter fra at ligge i varme, bevægelse og konstant kontakt med sin mor, til pludselig at opdage en helt ny verden med mange nye indtryk. I løbet af babyens første måneder, har det et ekstra stort behov for nærhed med sine forældre. Når barnet mærker kropskontakten og er hud-mod-hud med sine forældre, bliver det beroliget og har nemmere ved at tilpasse sig en helt ny verden.

 

Varme, duft og lyd

En fysisk varme, en genkendelig stemme, velkendte hjerteslag og duften af sine forældre giver tryghed til vores små børn. Når de føler sig en smule usikre, kan de blot kigge op og blive beroliget af øjenkontakten med sin forælder.

 

Psykosocial udvikling

Babyer kan deltage i de daglige aktiviteter, observere og lytte til situationen, når de sidder i en vikle. Hvis der pludselig sker for meget omkring barnet, kan det blot slumre hen og slappe af mod et varmt bryst. Denne nærhed samt muligheden for at være med i hverdagen er godt for den psykosociale udvikling. Forskning viser endda, at børn, som bæres i vikle, græder mindre.

 

Selvbillede og selvværd

Desværre er der mange, som tror, at hvis barnet bliver båret for meget rundt, kan det udvikle stærk afhængighed af sine forældre og blive mere forkælet, men tværtimod! I viklen kan barnet udforske verdenen fra et sikkert sted, eftersom der altid er en forælder sammen med barnet. Denne tryghedsfølelse gør, at barnet udvikler et positivt selvbillede og selvværd!

 

Nærhed til begge forældre

I løbet af vores børns de første måneder af deres liv viser det sig ofte, at det ikke er lige så nemt for en nybagt far at knytte nære bånd, som det er for moren. Derfor kan en vikle hjælpe fædre med at få en tæt relation til sin baby tidligt i forløbet ved at bære barnet mod sit bryst.

 

”Det bedste er jo at bære sit barn”

… siger Hugo Lagercrantz, professor i børnemedicin ved Astrid Lindgrens Børnehospital i Sverige, til alltombarn.se. ”Små børn er ikke lige så interesserede i at se på den smukke udsigt, når man går tur. De vil hellere bare sidde og snakke.”

En udbredt bekymring omkring vikler og slynger er frygten for at børnene ikke sidder sikkert og ergonomisk korrekt. Hvis I binder viklen korrekt, kommer jeres børn til at sidde sikkert og uden risiko for at falde ud. Hvis I er usikre, kan I øve jer på at binde viklen med en dukke, indtil I føler jer helt trygge. Der er mange gode videoguides på Youtube til at binde sin vikle på bedste måde. Her kan I se en af dem:

 

 

Babylonia har en masse vikler i forskellige farver. Deres strækvikle Tricot-Slen er alsidig, behagelig, tynd og lavet af 100 % genbrugte PET-flasker. Viklen er stryg-let, hurtigttørrende, lang og elastisk. Babylonia fungerer også perfekt både til at bade med dit barn og til at amme dit barn. 😊 Du kan også nemt løfte dit barn ud af viklen uden at skulle binde den op!

babylonia_ibloggen.jpg

Babylonia

 

 

 

Kilder:
https://www.babynord.se/baby-och-barn/babylonia

https://babywearinginternational.org/what-is-babywearing/