Godt klædt på til udendørsaktiviteterne

Selvom vi har vinket farvel til sommeren og nu forbereder os på den noget koldere efterårssæson, er der ingen grund til at gå i hi. Så længe man er iført det rette overtøj, kan der stadig vanke udflugter, leg og sjove udendørsaktiviteter, selv på dage med regn og blæsevejr. Her kan du læse mere om, hvad du bør tænke på, når du køber overtøj til dit barn!

trends_ytterklader_overall_barn_didriksons_2.jpg

Er overtøjet funktionelt? 
Dit barns overtøj bør først og fremmest være funktionelt og praktisk. Ja… det lyder lidt kedeligt. Men der findes en masse af slagsen, som ikke går på kompromis med designets udseende! En god pasform, der giver barnet masser af bevægelsesfrihed, er ikke bare vigtig, når det gælder leg og aktiviteter, men sikrer også at jakken eller flyverdragten ikke gaber og lukker kulde ind, når dit barn rører sig.

Væk med fugten!
Når kroppen genererer varme, udløses der fugt, som kan gøre huden klam og svedig, hvis den ikke luftes ud, hvilket med tiden vil nedkøle dit barn. Så sørg for at vælge overtøj med åndbart materiale på indersiden; det hjælper med at holde huden tør!

Layers, layers, layers…
Det bedste du kan gøre for at holde dit barn varmt, er at bruge den gode, gamle ”lag på lag”-metode. Det er faktisk ikke tøjet i sig selv, som genererer masser af varme, men snarere den stillestående luft, som findes mellem lagene:

  1. Det inderste lag holder kroppen tør. Brug f.eks. varmt undertøj/termoundertøj i uld tættest ved huden; dette vil føre fugten bort.
  2. Det midterste lag holder kroppen varm. Her kan du f.eks. vælge tøj i fleece med knapper eller lynlås, der gør det nemt at slippe overskudsvarmen ud, hvis kroppens temperatur bliver for høj.
  3. Det yderste lag holder først og fremmest varmen inde, men kan også beskytte mod blæst, regn og sne, hvis du vælger en vandtæt, vindtæt eller vandafvisende variant. Vi anbefaler, at du går efter en flyverdragt til de mindste, og en jakke/overtræksbukser-kombination til de lidt større børn.

 

trends_ytterklader_overall_barn_reima.jpg

Gode tommelfingerregler:

Undgå bomuld – Bomuld er et skønt materiale, men absorberer og holder på fugten længe, hvilket med tiden kan nedkøle dit barns krop.

Brug accessories – Hold hoved og hænder varme med huer, vanter eller handsker. Gå altid efter forede, vindtætte varianter!

Isolerende såler – Man kan hurtigt få kolde tæer, hvis ens vinterstøvler har tynde såler, eller såler af lav kvalitet. Vælg en model med såler, som holder fødderne effektivt isolerede fra kolde underlag, for at undgå at kulden trænger ind nedefra.

Hurtigt af, hurtigt på - Det kan hurtigt blive et irritationsmoment, hvis overtøjet driller, hver gang man skal have det af eller på. Gå efter en jakke, flyverdragt eller overtræksbukser, som barnet kan få på i en fart – og vælg en ekstra brugervenlig variant til børn, der selv skal klare af- og påklædningen.

Masser af øjefang - Hvis dit barns overtøj ikke allerede er forsynet med reflekser, bør du skaffe løse refleksdele eller bånd, man kan sy på tøjet. På de korte vinterdage, hvor det hurtigt bliver mørkt, er dit barns synlighed nemlig meget vigtig for dets sikkerhed. Du kan også vælge overtøj i frække stærke farver, som er ekstra synlige for de forbipasserende bilister og cyklister i vintermørket.