Regnkläder för barn

Regnkläder är A och O när skolan och förskolan drar igång. Det som är bland det viktigaste när ni ska köpa regnkläder är passformen. Om det inte sitter skönt kan ni heller inte förvänta er att barnen hoppar av glädje när det är dags att leka i regnet. Regn och rusk kräver bra kläder. Om det är svårt att hitta någonting som passar så brukar byxor med hängslen vara bra och passar de flesta. Då är även risken mindre att det läcker in vatten vid sidorna.

Men vilket material är bäst på regnkläderna? Galon är ett klassiskt material på regnkläder för barn. Det stänger ute all väta och finns ofta i roliga mönster och färger. Värt att tänka på är att galon inte andas! Vilka kläder barnen har under sina regnkläder är därför minst lika viktigt. Ingen vill väll vara torr utanpå och blöt inuti sina regnkläder?

Vill ni inte köpa regnkläder i galon så finns det många modeller av regnkläder som är tillverkade i andra nylon-, plast eller gummimaterial. Ett annat alternativ är funktionskläder som är både vattentäta och andas. Dessa är oftast lite dyrare än galonkläderna men kan däremot användas vid fler tillfällen och håller ofta längre.

Plaska på i höstrusket! 

 

Didriksson.jpg